"Ik laat geen persoon, ongeacht zijn macht of invloed, de sport gebruiken als platform om ons te verdelen"

photo_news
Topbasketballer LeBron James heeft op een persconferentie nogmaals gezegd dat hij niet te hoog oploopt met de Amerikaanse president Donald Trump. "Als je voor hem gestemd hebt, heb je een fout gemaakt", zei de grote vedette van Cleveland Cavaliers. "Ik wil het beste voor de Amerikaanse bevolking, ongeacht huidskleur of ras. We weten dat dit het beste land ter wereld is, maar we hebben nog steeds problemen zoals iedereen."

James verwijt Trump dat hij sport gebruikt om mensen te verdelen. Sport is iets goeds. Sport biedt voor ieder wat wils, ongeacht huidskleur of ras. Het brengt mensen samen. Ik laat geen persoon, ongeacht zijn macht of invloed, de sport gebruiken als platform om ons te verdelen."

Trump botste de afgelopen dagen met topbasketballers in de NBA. De Amerikaanse president kondigde aan dat hij de toekomstig basketbalkampioen niet zal uitnodigen om naar het Witte Huis te komen. Trump reageerde zo op basketballers van Golden State Warriors die verklaarden dat ze een traditioneel bezoek aan de leider van de Verenigde Staten niet zagen zitten. "Naar het Witte Huis komen, wordt als een grote eer beschouwd voor een team dat een kampioenschap heeft gewonnen. Stephen Curry twijfelt. Daarom is de uitnodiging ingetrokken", twitterde Trump. James steunde zijn collega's van Golden State Warriors en noemde Trump een 'nietsnut' op Twitter.

Ook hommeles met American footballers

Trump botste niet alleen met een van de grootste sterren van de NBA, maar hij liet zich ook kritisch uit over de American footballers die knielen tijdens het spelen van het volkslied. Ze protesteren hiermee tegen het politiegeweld tegen vooral zwarte Amerikanen. "Het is een totaal gebrek aan respect tegenover alles waar we voor staan", riep Trump. "Zouden jullie niet liever zien dat als iemand de nationale vlag niet respecteert, een NFL-baas zou zeggen: haal die hoerenzoon meteen van het veld, hij is ontslagen?'' Spelers uit de NFL waren woedend.

Gisteravond ging ook het complete team van Dallas Cowboys vlak voor het duel met Arizona Cardinals voor het volkslied door de knieën. Onder hen was ook de witte, conservatieve clubeigenaar Jerry Jones. In augustus zei hij nog dat het volkslied en de Amerikaanse vlag heilig zijn. Vannacht steunde hij het initiatief van vooral zwarte Amerikaanse sporters en zei hij symbolisch 'nee' tegen de opmerkingen van Trump.

De Dallas Cowboys.
ap De Dallas Cowboys.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Abdelmalik Malik

  Het gaat niet meer om nationalisme meer in deze wereld er zijn nu 2 groepen mensen die ongeacht ras,religie enz.met elkaar in vrede willen leven en de andere groep racisten,extremisten enz. Die dat niet willen

 • Axl Pelgrims

  John ulmer alleen celebirties en sporters kunne in de krant kome met hun mening. Moet je eens over nadenken....

 • John Ulmer

  Het protest tegen Trump komt vooral van celebrities en dikbetaalde sporters. Moet je eens over nadenken.....

 • Dirk Vaeremans

  Respect vragen voor de vlag en het volkslied, zie ik niet direct als verdelen, maar vele Tumphaters zullen dit anders zien.