'All Star Game' breekt puntenrecord in NBA

Russell Westbrook, goed voor liefst 41 punten, legt aan voor een dunk.
AP Russell Westbrook, goed voor liefst 41 punten, legt aan voor een dunk.

De beste basketballers uit de Western Conference hebben zondag in New York hun collega's uit het oosten verslagen in de jaarlijkse All Star-wedstrijd. Onder aanvoering van Russell Westbrook zegevierde het westen in Madison Square Garden met 163-158. Daarmee ging het 64ste 'All Star Game' de boeken in als het meest productieve ooit.

Westbrook maakte 41 punten en werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd (MVP). De 26-jarige point guard van Oklahoma City Thunder kwam één punt tekort om Wilt Chamberlain te evenaren als topscorer van de All Star-wedstrijd. Chamberlain zette in 1962 een record neer met 42 punten. Westbrook overtrof wel Michael Jordan, die 40 punten maakte in 1988. "Het is een grote eer om mijn naam tussen deze twee grootheden te vestigen", zei de Amerikaan.

Bij de ploeg van de Eastern Conference was LeBron James topscorer met 30 punten. Het puntentotaal van het spektakelstuk (321) bedroeg drie eenheden meer dan het record van vorig jaar (318). Er werden ook maar liefst 48 driepunters gescoord. Opvallend was ook de opworp van het All-Star Game. Daar stonden de Spaanse broers Marc (West/Memphis Grizzlies) en Pau (East/Chicago Bulls) Gasol tegenover mekaar.

De muzikale show rond de wedstrijd werd verzorgd door onder meer Christina Aguilera, Nicki Minaj en Queen Latifah. Opvallende toeschouwers waren onder andere Jay-Z, Floyd Mayweather en voormalig president Bill Clinton.