Nafi Thiam zit bij drie supergenomineerden voor IAAF Wereldatlete van het Jaar

Photo News
Nafi Thiam maakt nog altijd kans om te worden uitgeroepen tot IAAF Wereldatlete van het Jaar. De wereldkampioene op de zevenkamp staat op de short van drie supergenomineerden die vandaag door de IAAF is bekendgemaakt.

Begin oktober gaf de atletiekbond een lijst met tien genomineerden vrij. Daarvan blijven er met Thiam, de Ethiopische langeafstandloopster Almaz Ayana en de Griekse polsstokspringster Ekaterini Stefanidi nog drie over.

Bij de mannen gaat het tussen de Qatarese hoogspringer Mutaz Essa Barshim, de Britse langeafstandsloper Mo Farah en de Zuid-Afrikaanse 400m-specialist Wayde van Niekerk.

De namen van de laureaten, die door de IAAF-leden en het publiek worden aangeduid, worden bekendgemaakt op 24 november tijdens de IAAF Athletics Awards in Monaco.

Thiam hoorde ook bij de genomineerden voor de prijs van Europese Atlete van het Jaar, maar moest die award vorige maand aan Stefanidi laten.

Aikaterini Stefanidi
Getty Images via European Athlet Aikaterini Stefanidi3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Axel De Kinder

    Ik ben het eens met Rudy. Bovendien zorgde ze ook(samen met K. Johnson) voor de hoogste sprong tijdens het hoogspringen in een meerkamp.

  • Roger Deprez

    Twee atleten wereldtop in hun sportonderdeel en dan een super-atleten wereldtop in zeven onderdelen,moet er dan nog gestemd worden.

  • Rudy Claes

    Hopelijk wint Thiam .... meest complete atlete en goud halen op een WK op de zevenkamp doe je niet zo maar !