Nafi Thiam maakt zaterdag rentree

Sebastien Smets - Photonews
Nafi Thiam viert zaterdag haar terugkeer in competitie tijdens de interclubwedstrijd in Gaurain-Ramecroix, dichtbij Doornik. 

Thiam zal er deelnemen aan de 200 meter, het speerwerpen en de 4x100 meter met haar club RFC Luik. De olympisch-, wereld- en Europees kampioene op de zevenkamp liep op 7 januari op stage in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch een kuitblessure op en stond sindsdien aan de kant.

"Het doel in Gaurain-Ramecroix is te zien hoe het staat met haar niveau in het speerwerpen en de 200 meter na haar blessure van begin januari", legde haar coach Roger Lespagnard uit. "Vooral de 200 meter is toch een zwak punt bij Nafi. Ze heeft zes weken gerust en nadien zes weken opnieuw heropgebouwd. Ze komt terug uit een stageperiode in Turkije, die goed verlopen is. Ik kan zeggen dat ze alweer op een goed niveau - weliswaar een trainingsniveau - zit.”

Haar internationale rentree maakt Thiam op 22 en 23 juni in de Décastar in het Franse Talence.
MIK/MAK/
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.