Nafi Thiam breekt meteen persoonlijk record 200m bij competitierentree

Nafi Thiam heeft haar rentree vandaag niet gemist. Na 260 dagen zonder competitie stelde de 24-jarige olympische, wereld- en Europese kampioene haar persoonlijk record op de 200m meteen scherper en zette ze bij het speerwerpen de vijfde beste prestatie uit haar carrière neer.

Om 14u was Nafi Thiam back in business. Sinds ze op 7 januari een scheurtje in de linkerkuit opliep, bestonden haar dagen vooral uit revalideren en trainen. Dat gaat na een tijdje wel vervelen, bekende ze. Vandaag was ze eindelijk aan haar rentree toe, tijdens de interclubcompetitie in Doornik. En Thiam stelde niet teleur. Bij het speerwerpen haalde ze bij haar vijfde poging 52m71 - haar vijfde beste worp ooit en helemaal zoals haar trainer Roger Lespagnard het had voorspeld. Alleen op het WK in Londen, het EK in Berlijn, de Spelen in Rio en in Götzis 2017 (PR 59m32) smeet ze  verder. “Ik ben daar niet ontevreden mee want ik heb mijn aanloop wat veranderd maar op training ging het nog veel verder. Ik was niet helemaal ontspannen omdat er zoveel camera’s op mij gericht waren,” zei de Naamse.

Op de 200m deed de zevenkampster het nog beter. Met wind in het nadeel (-1,5 m/s) spurtte Thiam naar een tijd van 24.37, drie honderdsten onder haar vorige PR dat ze op 27 mei 2017 in Götzis liep. “Doet me plezier want ik heb door mijn blessure  niet veel races kunnen lopen. Vroeg of laat zou dat record er wel aangaan, wist ik. Misschien nog sneller buiten een zevenkamp want nu had ik alleen het speerwerpen in de benen terwijl dat normaal de laatste proef van de dag is.”

Ook na haar prestatie op de 4x100m knikte Lespagnard tevreden - hij zag dat het goed was. “Dit is de test die ik wilde zien. Op de 200m weet ik dat ze nog een snellere tijd waard is.” Ook Thiam zelf, die na de competitie tientallen handtekeningen moest uitdelen en voor selfies poseerde, was blij dat alles goed wat verlopen. Ze kan zich nu opmaken voor haar volgende  afspraak: de Décastar meeting in het Franse Talance eind juni. “Dat wordt de enige zevenkamp die ik afwerk voor het WK. Als er daar proeven niet goed gaan, is dat geen ramp want het is een lang seizoen. Ik heb nog tijd genoeg om daaraan te werken dan.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Philippe Schotte

    Op deze prachtige atlete mag ons landje meer dan fier zijn !

  • Danny Hoste

    Super Madam!!!!!!