Naast haar 871 euro krijgt Nina Derwael toch nog extra bonus van 3.900 euro

photo_news

871 euro, het equivalent van 1.000 Zwitserse frank, dat is wat de Internationale Gymfederatie (FIG) Nina Derwael als premie uitkeerde voor haar bronzen medaille op het WK. Een aanfluiting voor zo'n topprestatie en een oefening waar twee jaar trainen in kruipt, maar gelukkig kent ook de Vlaamse Gymfed haar een bonus toe: 3.900 euro. Voor haar EK-goud kreeg Derwael in april al een premie van 2.500 euro toegekend van de Gymfed. Als de Truiense zich in Montreal tot wereldkampioene had gekroond, dan had ze op 7.000 euro kunnen rekenen - nog altijd een stuk meer dan de 2.600 euro die de Chinese Yilin Fan van de FIG opstreek voor haar wereldtitel.

Wat Nina zelf vindt van de lage geldbeloning en wat de (nabije) toekomst volgens haar nog in petto heeft, leest u op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Luc Debacker

  Om het met de woorden van wijlen Lei Clijsters te zeggen: "Wat kan mijn dochter Kim op de Olympische spelen gaan doen? Nadien schoenen gaan verkopen zoals Frederik Deburghgraeve?"

 • Geert Thijs

  Moet ze in de politiek gaan daar krijgen ze genoeg premies onbelast

 • Joris Drakenman

  Deprez, zo waanzinnig is dat niet. Noem eens 5 (VIJF) internationale topturners op, zonder Wiki te gebruiken. De helft vd Vlaamse mannen kan je wel 500 topvoetballers opnoemen. Zo eenvoudig is dat!

 • maarten anthonis

  Er wordt hier doorsommigen serieus gezeverd , ze is op twee jarige leeftijd begonnen en steeds enthousiast blijven trainen ,dit heeft dus vanaf in het begin niks met geld te maken , maar je hebt wel geld nodig om te leven en bepaalde uitgaven te bekostigen. Dit is een topsportster van het hoogste formaat , samen met nafi thyam en ze brengen Belgie niets dan eer , betaal ze er dan ook fatsoenlijk voor , geef de zakkenvullers wat minder zodat zij hun sport nog beter kunnen beoefenen .

 • Roger Deprez

  Een vergelijking maken, een wereld top-sporter zoals NINA wordt weg gestuurd met een aalmoes een voetbal spits in derde of vierde provinciaal pakt al gouw 500 tot 1500 euro in het zwart mee per maand. Van waanzin gesproken.