Na Real Madrid plaatst ook Fenerbahçe zich voor Final Four van EuroLeague basket

Ali Muhammed van Fenerbahçe viert.
EPA Ali Muhammed van Fenerbahçe viert.
Fenerbahçe, de verliezende finalist van vorig jaar, heeft zich verzekerd van een plaats in de halve finales van de EuroLeague basketbal voor mannenteams. De Turken wonnen in de kwartfinales hun vierde duel op het parket van het Litouwse Kaunaus met 99-82 en stoten met 3-1 door naar de Final Four.

Eerder al plaatste titelverdediger Real Madrid zich ten koste van Panathinaikos, de Griekse club van Belgian Lion Matt Lojeski. De Madrilenen, die vorig jaar de finale wonnen van Fenerbahçe, haalden het vlot met 3-0. Vrijdag kunnen ook Moskou en Efes Istanboel zich kwalificeren voor de Final Four. Beide clubs hebben in hun kwartfinale met 2-1 de bovenhand tegen Spaanse opponenten, respectievelijk Vitoria en Barcelona. De Final Four vindt van 17 tot 19 mei plaats in het Spaanse Vitoria-Gasteiz.

EPAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.