Mo Farah: "Ik heb nooit prestatiebevorderende middelen genomen"

PHOTO_NEWS
Mo Farah heeft ontkend dat hij ooit prestatiebevorderende middelen genomen heeft. Het Britse loopwonder, op de Spelen van Londen 2012 nog goed voor olympisch goud op de 5 en 10 km, is de voorbije dagen in het oog van de storm terechtgenomen nadat bekendraakte dat hij in 2010 en 2011 twee dopingcontroles miste. In een mededeling zette hij vandaag de puntjes op de i.

"Ik heb in mijn leven nog nooit prestatiebevorderende middelen genomen en zal dat ook nooit doen", stelde de 32-jarige Brit. "Gedurende mijn carrière heb ik al honderden antidopingcontroles moeten ondergaan en steeds was het resultaat negatief. Ik heb volledig uitgelegd hoe de twee gemiste controles (van 2010 en 2011) konden gebeuren en de autoriteiten hebben dat begrepen. Het ging om kleine foutjes", klonk het.

De beschuldigingen vallen Farah zwaar. Eerder werd hij ook al aan doping gelinkt omdat zijn Amerikaanse coach Alberto Salazar in opspraak was gekomen in een BBC-reportage. "Ik ben naar Salazar getrokken en heb hem om antwoorden gevraagd, hij verzekerde me dat alle beschuldigingen vals zijn. De voorbije twee weken waren de zwaarste van mijn leven - vol geruchten en speculaties over zaken die totaal niet waar waren - en de impact die die op mijn familie en vrienden hebben maakt me kwaad en gefrustreerd. Hopelijk kan ik mezelf nu op mijn trainingen focussen en medailles voor mijn land proberen te winnen."