MMA’er Khabib haalt zich woede van fans op de hals na seksistische uitspraak: “Vrouwen moeten thuis vechten”

Khabib Nurmagomedov.
AP Khabib Nurmagomedov.

Khabib Nurmagomedov heeft zich niet bepaald populair gemaakt met enkele uitspraken. Een fan vroeg op een evenement in Saudi-Arabië om raad voor vrouwen in de vechtsport, maar had niet meteen op het antwoord dat volgde van de MMA’er gehoopt. “Vecht thuis”, klonk het.

Khabib klopte in oktober nog Conor McGregor na een felbeladen gevecht in de kooi en dat maakt de MMA’er uit Dagestan een interessante gast. Zo mochten enkele talrijk opgedaagde fans bij een event in Saudi-Arabië vragen stellen aan Khabib. “Welke tips kan je mensen die in de vechtindustrie willen stappen en een vechtcarrière willen beginnen geven, vooral dan voor vrouwen?”, vroeg de dame in kwestie zich af waarna er applaus weerklonk in de zaal. “Voor vrouwen heb ik een heel goede raad: vecht alleen thuis. Maak je man altijd af”, reageerde Khabib. Opnieuw werd er geapplaudisseerd, maar dat gebeurde niet op Twitter. “Het lijken wel uitspraken van 50 jaar geleden”, klonk het onder meer op de sociaalnetwerksite. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.