Mix van traditie en ontspannen sfeer in slotceremonie Europese Spelen

GETTY
De eerste Europese Spelen in het Azerbeidzjaanse Bakoe werden vanavond feestelijk afgesloten met een slotceremonie. Met laserlichten, optredens van DJ Gareth Emery, Clean Bandit (Rather Be) en John Newman (Love me again), een spetterend vuurwerk en luchtdansers werd een sfeer gecreëerd die deed denken aan de Olympische Spelen.

Lianne Tan, die op de Spelen de laatste medaille binnenhaalde voor België (een zilveren in het badminton), kreeg de eer om de Belgische vlag te dragen tijdens de parade. Die verliep volgens de olympische traditie, maar wel in een ontspannen sfeertje, wat contrasteerde met het plechtige karakter van de ceremonie. Onder de muziek van Stromae's "Ta Fête" en in witte polo's betrad de Belgische delegatie het stadion.

In een officiële videoclip liet de organisatie enkele beelden zien van de afgelopen weken. Daarin was er ook plaats voor acrogymnaste Julie Van Gelder. De Belgische samen met Kaat Dumarey en Ineke Van Schoor goed voor driemaal goud, werd eventjes al glimlachend afgebeeld.

GETTY
GETTY
GETTY
GETTY
AFP
GETTY
EPA
GETTY
EPA
GETTY