Miller test tweede keer positief, titelkamp tegen Joshua afgelast (maar Persoon lijkt zich geen zorgen te moeten maken)

Jarrell Miller.
Photo News Jarrell Miller.
De kamp om de WBA-, WBO- en IBF-titels bij de zwaargewichten tussen de Amerikaan Jarrell Miller en de Brit Anthony Joshua, die op 1 juni in New York had moeten plaatsvinden, gaat niet door. Eddie Hearn, promotor van Joshua, meldde gisteren dat de Amerikaanse uitdager opnieuw een positieve dopingtest afgelegd heeft.

Volgens de Amerikaanse zender ESPN werd Miller op het gebruik van een groeihormoon betrapt. Eerder deze week werd al bekend dat hij positief testte op de verboden vetverbrander GW1516. Hearn gaat nu naar een nieuwe uitdager op zoek, volgende week wil hij diens naam bekendmaken. "En alsjeblieft, als je denkt dat je niet in staat bent om zonder doping te vechten, wis dan mijn telefoonnummer uit je contacten", verklaarde hij nog.
De 30-jarige Miller, die 23 zeges, waarvan 20 met KO, en één onbesliste kamp op zijn palmares heeft, werd in 2014, toen hij nog kickbokser was, al eens negen maanden geschorst wegens het gebruik van methylhexaneamine. 

Wilder of Fury

De Amerikaan Deontay Wilder, wereldkampioen bij de WBC, en de Brit Tyson Fury, die in december onbeslist kampte tegen Wilder, lijken de meest logische namen om Miller te vervangen in Madison Square Garden. In het voorprogramma van de titelkamp in de koningsklasse staat Delfine Persoon tegenover de Ierse Katie Taylor om uit te maken wie het beste lichtgewicht bij de vrouwen is.

Mij maakt het niet uit tegen wie Joshua bokst, zolang ik maar mijn agenda niet moet aanpassen

Delfine Persoon na alle heisa

Voor Persoon en haar entourage was het even schrikken, toen ze het nieuws vernamen amper enkele dagen nadat het contract met Taylor ondertekend was. “Even denk je, het zal toch niet waar zijn”, aldus haar coach Filiep Tampere. Gelukkig maakte bokspromotor Eddie Hearn al snel publiek dat de kamp op 1 juni van Joshua zeker doorgaat. De zoektocht naar een waardige vervanger zou al rond zijn: Hearn zal zijn naam volgende week bekendmaken. “Ook al is de voorbereiding kort, wie de plaats van Miller inneemt, wint de Lotto”, zegt Tampere over de miljoenenbeurs.

Persoon trekt zich van de heisa niet te veel aan. “Ik heb geen tijd om ongerust te zijn”, zei ze eerder deze week aan deze krant met een lachje. “Ik ben vollen tuub bezig met alles te regelen voor het gala maandag in Bredene. Ik vertrouw op de promotor. Mij maakt het niet uit tegen wie Joshua bokst, zolang ik maar mijn agenda niet moet aanpassen.”

BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.