Mike Tyson na dopingfraude van ‘zwangere’ basketter: “Ik gebruikte de urine van mijn zonen”

EPA
Mike Tyson zit nooit om een straffe uitspraak verlegen. In een interview met de Amerikaanse tv-zender ESPN doet de voormalige wereldkampioen bij de zwaargewichten uit de doeken hoe hij tijdens zijn carrière de dopingcontrole omzeilde.

“Ik gebruikte de urine van mijn zonen”, zegt ‘Iron Mike’. “Hoe ik dat dan aan boord legde bij de dopingcontrole? Met een fake penis die ik bij me had. De meeste dokters, zelfs al zijn ze gay, voelen zich oncomfortabel als je je geslachtsdeel bovenhaalt. Dus draaiden ze zich telkens weg als ik mij klaarmaakte om een plasje te doen. Zo kon ik rustig mijn gang gaan. Aanvankelijk dacht ik eraan om de urine van mijn vrouw te gebruiken. Maar ze zei tegen mij: ‘Stel je voor dat je dan zwanger blijkt’. Daarom nam ik de urine van één van mijn zonen mee.”

Tyson deed zijn ‘bekentenis’ daags na het nieuws dat de Amerikaanse basketspeler Donnel ‘DJ’ Cooper voor twee jaar was geschorst vanwege fraude bij een dopingcontrole. Cooper vervalste daarbij zijn urinetest, maar liep tegen de lamp. Zijn urine bevatte een hoge concentratie aan een hormoon dat zich ontwikkelt tijdens de zwangerschap. Diverse bronnen meldden dat Cooper een urinestaal van zijn vriendin had aangeleverd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • LUC VAN DER VEKEN

    Behandelen zoals Armstrong zijn landgenoot. Titels afnemen en terugbetaling naar de sponsors, tv rechten, en eventuele schadevergoedingen die worden ingebracht naar verkoop van inkomkaarten en pasjes voor zijn wedstrijden.