Michael van Gerwen schakelt titelverdediger Adrian Lewis uit op WK darts

Michael van Gerwen
PHOTO_NEWS Michael van Gerwen
Adrian Lewis (PDC-2) zal het wereldkampioenschap van de Professional Darts Corporation (PDC) geen derde keer op rij winnen. De 27-jarige Engelsman werd gisteren in het Alexandra Palace van Londen in de kwartfinales met 5-4 uitgeschakeld door de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-7).

Om een plaats in de finale neemt de 23-jarige van Gerwen het zondag op tegen de Engelsman James Wade (PDC-3), die zijn landgenoot Wes Newton (PDC-6) met 5-4 uit het toernooi wipte. Voor de 26-jarige Wade is het de derde halve finale in vijf jaar tijd. De finale bereikte hij nog nooit. Van Gerwen zit voor het eerst bij de laatste vier.

Ook in de andere halve finale gaat het tussen een Engelsman en een Nederlander. 's Werelds nummer een Phil Taylor geeft daarin Raymond van Barneveld (PDC-13) partij. Samen hebben zij liefst twintig wereldtitels op hun naam: Taylor vijftien, van Barneveld vijf.

De halve finales worden naar een best of 11 gespeeld. De finale (best of 13) wordt op nieuwjaarsdag (dinsdag) afgewerkt.