Meteen Belgisch onderonsje in WNBA: Meesseman en Allemand treffen elkaar in openingsduel

Emma Meesseman en Julie Allemand.
Photo News Emma Meesseman en Julie Allemand.
Het WNBA-seizoen start op 25 juli in Florida achter gesloten deuren meteen met een Belgisch getint duel. Op de eerste speeldag treft uittredend kampioen Washington Mystics, met Emma Meesseman (27), het Indiana Fever van Julie Allemand (23).

Het seizoen in de WNBA moest oorspronkelijk op 15 mei starten, maar werd uitgesteld vanwege de wereldwijde coronacrisis. De competitie zal dit jaar in verkorte vorm doorgaan op de IMG-academie in Bradenton, dichtbij Tampa Bay. In de reguliere competitie dienen 22 wedstrijden afgewerkt te worden, vorig jaar waren dat er nog 34. Nadien volgen in oktober de play-offs. Twaalf teams nemen deel.

Net als de NBA, die koos voor een verblijf in Disney World om haar seizoen af te werken, koos de WNBA ervoor om alle speelsters in één bubbel onder te brengen en zo het risico op coronabesmetting te verkleinen. De 27-jarige Meesseman start aan haar zevende seizoen bij de Washington Mystics. De 23-jarige Allemand komt voor het eerst uit in de WNBA. 

Lees ook: 

“Waarschijnlijk is het niet verantwoord”: Emma Meesseman houdt hart vast voor hervatting NBA en WNBA in ‘bubbel’ in geteisterd Florida

Zeven WNBA-speelsters testen positief op corona, twee gevallen bij team van Julie Allemand
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.