Top zeven van het WK aan de start in het kogelstoten op Memorial

Joe Kovacs (r) en David Storl (l) komen naar Brussel
EPA Joe Kovacs (r) en David Storl (l) komen naar Brussel
De 39e editie van de Memorial Van Damme brengt op 11 september een enorm sterk deelnemersveld in het kogelstoten bij de mannen op de been. Zo staat de top zeven van het WK in Peking in het Koning Boudewijnstadion voor de slotmanche van de Diamond League.

Het wordt in de eerste plaats uitkijken naar het duel tussen de kersverse wereldkampioen, de Amerikaan Joe Kovacs, en de man die het kogelstoten de voorbije jaren domineerde, de Duitser David Storl (wereldkampioen in 2011 en 2013, Europees kampioen in 2012 en 2014), nu goed voor zilver. Beide mannen staan momenteel samen op kop in de Diamond Race. Kovacs pakte in Peking de wereldtitel met een worp over 21m93, Storl was goed voor 21m74.

Daarnaast tekent ook de Jamaicaanse reus O'Dayne Richards, brons in Peking, present. Ook de Pool Tomas Majewski, zesde in Peking en tweevoudig olympisch kampioen (2008 en 2012), de Amerikanen Christian Cantwell (wereldkampioen in 2009) en Reese Hoffa (vijfde in Peking, wereldkampioen in 2007 en brons op de OS van 2012), de Nieuw-Zeelander Tomas Walsh (vierde op het WK) en de Serviër Asmir Kolasinac (zevende op het WK) zijn van de partij.