Memorial en Golazo pakken uit met allereerste 10 km van Brussel

Wilfried Meert, organisator van de Memorial.
PHOTO_NEWS Wilfried Meert, organisator van de Memorial.
Op zondag 19 april vindt de allereerste 10 km van Brussel plaats. De start wordt gegeven op de piste van het Koning Boudewijn-stadion en de streep is getrokken in Paleis 12. Het gaat om een nieuwe organisatie van de vzw Memorial Van Damme en Golazo sports, in samenwerking met de Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De start op de piste van het Koning Boudewijn-stadion, waar op 11 september de Memorial Van Damme plaatsvindt, is symbolisch, zo klinkt het in een persbericht. "De 10.000 meter is het topnummer van de Memorial. Van de snelste 50 tijden ooit op een 10 kilometer gelopen, werden er niet minder dan 24 (!) gerealiseerd in Brussel. Net als Paul Tergat, Haile Gebreselassie en Kenenisa Bekele zullen de duizenden deelnemers starten op de piste van het Koning Boudewijn-stadion."

Wilfried Meert, organisator van de Memorial, vult aan. "Met dit evenement willen we de band die Brussel heeft met de 10 km, nog versterken en het publiek ook zelf de kans geven om net als Renaud Lavillenie of Usain Bolt een startnummer van de AG Insurance Memorial Van Damme op te spelden."

Na een parcours door de parken van het Heizelplateau en een passage langs onder meer het Atomium volgt de apotheose in de gloednieuwe concerttempel Paleis 12 voor een indoor finish met lichtshow en dj's. Inschrijven kan vanaf vandaag via www.10kmvanbrussel.be.