Ga naar de mobiele website
^ Top

Meldoniumaffaire houdt aan, opnieuw Russische atlete betrapt

REUTERS
Opnieuw is een Russische sporter betrapt op meldonium. Volgens Russische media heeft ook bobsleester Nadezjda Sergeeva het verboden middel gebruikt. Eerder vandaag bevestigde de Russische zwembond bovendien dat zwemster Joelija Efimova betrapt is.

Vandaag kunnen er aan een lange lijst van Russische dopinggebruikers nog twee namen toegevoegd worden. Zwemster Efimova is nu voor de tweede keer in haar carrière een dopingszondaar. Nu komt daar ook bobsleester Sergeeva bij. Zij mocht op de vorige Winterspelen nog aantreden voor Rusland.

Sergeeva gaf vandaag toe dat ze positief getest heeft op het verboden middel, maar vertelt er een ander verhaal bij dan de meeste betrapte sporters. Zij zou het geneesmiddel niet jaren aan een stuk genomen hebben, maar enkel voor een korte kuur om medische redenen op het einde van vorig jaar. Dit is in contrast met atleten zoals Sharapova die zeggen dat ze het middel jarenlang gebruikten.

Ondertussen werd ook bekend dat andere atleten die vorig jaar positief testten extra gecontroleerd zullen worden.Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug