Meesseman (Washington) en Wauters (LA) boeken zege

Ann Wauters & Emma Meesseman.
Photo News Ann Wauters & Emma Meesseman.
Emma Meesseman en Ann Wauters mochten gisteren allebei vieren in de WNBA. Meesseman won met de Washington Mystics na een verlenging met 82-84 van Seattle Storm. Wauters ging met de Los Angeles Sparks winnen bij Connecticut Sun (72-77).

Emma Meesseman kroonde zich in de KeyArena in Seattle, waar 5.239 toeschouwers de match bijwoonden, met 19 punten tot beste schutter in haar team. Ze stond ruim 39 minuten op het terrein en plukte ook nog 13 rebounds en gaf twee assists.

Breanna Stewart maakte voor de thuisploeg 25 punten.

De bijdrage van Ann Wauters bij de LA Sparks was bescheidener. Zij kwam in 8:36 speeltijd niet tot scoren maar pakte wel drie rebounds. Candace Parker leidde de bezoekers met 22 punten naar de zege in de Mohegan Sun Arena in Uncasville, die gevuld was met 4.766 basketfans.

Voor de nog ongeslagen Sparks, die de stand in de Western Conference aanvoeren, was het de vijfde zege van het seizoen. Het is van 2003 geleden dat het team uit LA zo goed aan de competitie begon. Toen werd negen keer na elkaar gewonnen.

Washington pakte zijn tweede zege in vijf wedstrijden. Daarmee staan de Mystics vierde in de Eastern Conference.

Zondag gaat Washington op bezoek bij Phoenix Mercury. De Sparks krijgen rust tot volgende week donderdag (2 juni). Dan ontvangen Wauters en co in het Staples Center de San Antonio Stars.