Exclusief voor abonnees

Meesseman & Mestdagh in de running om WNBA-titel: “Als we de ring winnen, zal daar niet opstaan: ‘startte op de bank’”

Kim Mestdagh en Emma Meesseman.
Photo News Kim Mestdagh en Emma Meesseman.
Tijd voor een spoedcursus België in Washington, want twee Belgen zijn met de Mystics in de running om de WNBA-titel – en bijhorende kampioensring – te winnen. Dinsdag beginnen routinier Emma Meesseman (26) en debutant Kim Mestdagh (29) aan de play-offs. We gingen de twee internationals opzoeken.

De buurt aan Congress Heights heeft geen al te beste naam. Criminaliteit, drugs, geweld – het nodigt niet uit om er zorgeloos te wandelen. Met de splinternieuwe Sports and Entertainment Arena is dan weer niets mis. Mag ook wel voor 63 miljoen euro. Dat pareltje is niet alleen het trainingscentrum van de Washington Wizards, maar ook van de Mystics. Eigenaar Ted Leonsis vond dat het WNBA-team in die arena ook beter tot z’n recht zou komen. Weg uit het centrum en de veel te grote Capital One Arena. “Ook al zaten daar 7.000 supporters, dan nog voelde het leeg aan”, vertelt Emma Meesseman. “Wij kregen die 20.000 zitjes niet gevuld. Nu loopt het wel vol en is de ambiance top. Ons thuisvoordeel is nu echt een thuisvoordeel.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.