Meervoudig wereldkampioen duatlon Joerie Vansteelant stopt ermee

Thriatlonmag.com
Onze landgenoot Joerie Vansteelant geeft er na dit seizoen de brui aan. Dat deelt hij vandaag mee op zijn website. De 33-jarige Vansteelant was de afgelopen twee jaar actief in het triatlon, met als doel zich te kwalificeren voor de Ironman in Hawaï, maar dit bleek niet haalbaar.

"Vorig jaar dacht ik nog goed op schema te zitten, maar dit jaar moet ik toch vaststellen dat mijn lange termijn doelstelling niet haalbaar zal zijn. In deze optiek heb ik daarom beslist dat 2015 mijn laatste seizoen is als profatleet", opent Joerie Vansteelant op zijn eigen site.

Schitterend palmares
De 33-jarige West-Vlaming, jongere broer van de betreurde Benny Vansteelant, kan terugblikken op een rijkgevulde carrière in het duatlon. "Met toch wel enige fierheid kijk ik terug op mijn profcarrière want ik behaalde betere resultaten dan waar ik ooit had van durven dromen", is Vansteelant trots. "Ik werd maar liefst 8x wereldkampioen duatlon (5x als prof, 3x als belofte) en won meer dan 20 Powerman wedstrijden. Onder de deskundige begeleiding van coach (en goede vriend) Tim De Vilder leerde ik enkele jaren geleden zwemmen, wat voor mij een hele opgave was! Vorig jaar slaagde ik er in om 2x een top-5 plaats te behalen op een Ironman. De ervaringen die ik opdeed zijn beslist iets wat ik de rest van mijn leven zal meedragen!"

Atleten begeleiden
In de toekomst wil Vansteelant andere atleten gaan begeleiden. "De tijd is nu voor mij gekomen om een stap opzij te zetten en een nieuwe job te zoeken waarin ik met dezelfde passie aan de slag kan als in de sport. De laatste jaren heb ik mij heel erg geamuseerd om als coach van enkele atleten mijn kennis over te dragen, en ik zal dit ook zeker blijven doen."