Meerkamper Van der Plaetsen dolblij: "Beste wedstrijd in jaren"

PHOTO_NEWS
Thomas Van der Plaetsen was vandaag in de wolken na een "geweldige eerste dag" in de tienkamp op het WK in Peking. Met vier beste seizoensprestaties op vijf nummers leverde de Gentenaar een sterke prestatie. Vooral in het hoogspringen deed Van der Plaetsen van zich spreken. "Het was mijn beste wedstrijd in het hoogspringen in jaren."

"De 100 meter was een rare wedstrijd. Er werd traag gelopen, maar dat kwam goed uit voor mij. In het verspringen deed ik mijn beste sprong van het jaar en in het kogelstoten mijn verste worp. Er was eerst wat commotie over mijn derde worp. Maar die werd gelukkig (en terecht) gevalideerd. Dat gaf me een goed gevoel."

Publiek meekrijgen
Nadien volgde het hoogtepunt voor Van der Plaetsen met een heel sterke sessie in het hoogspringen. "Ik spring 2m13 en dat was heel lang geleden. We bleven met veel over op 2m10 en dat vond ik positief. Ik heb dan geprobeerd het publiek een beetje mee te krijgen. Voor mijn laatste sprong, op 2m16, was er dan ook heel veel sfeer, maar ik voelde dat het niet meer ging lukken. De 400 meter daarna was loodzwaar, maar ook die eindig ik met mijn beste chrono van het seizoen. Ik ben dus tevreden, maar ook heel moe. Het was heel warm en ik heb overal wel een beetje pijn. Morgen (zaterdag) ga ik ook het maximum geven. Ik blijf perfect op schema liggen om het olympisch minimum (8.100 punten, red) te halen. Dat is mijn doel. Ik hoop dat ik na de 1.500 meter (het laatste nummer, red) kan vieren."

PHOTO_NEWS
AFP
PHOTO_NEWS

Pittomviels op 24
Die andere tienkamper, Niels Pittomvils, neemt in Peking aan zijn eerste wereldkampioenschap deel. Voorlopig staat hij op de 24e plaats. Op de 400 meter liep Pittomvils zijn beste tijd van het seizoen, maar dat was ook het enige hoogtepunt van de dag.

Concentratieproblemen
"Die 400 meter is echt het enige nummer waarvan ik tevreden kan zijn", reageert Pittomvils. In tegenstelling tot Van Der Plaetsen ligt Pittomvils op dit moment ook niet echt op schema voor Rio. "Ik had moeite om me te concentreren en heb enkele fouten gemaakt. De hitte speelt zeker een rol, maar ik was ook echt niet goed vandaag. In de tienkamp heb je zo van die dagen dat het echt slecht gaat. Ik ga me morgen proberen beter te concentreren en het proef per proef te bekijken. Ik ga proberen nog enkele beste seizoensprestaties te leveren. En natuurlijk ervaring opdoen. In je slechtste dagen leer je het meest bij."

BELGA
BELGA
EPA