McGregor maakt comeback: “Ik ga doorheen de tegenstand als een kettingzaag door boter”

AFP
De Ierse kooivechter Conor McGregor maakt begin volgend jaar zijn rentree in de vechtsport die voorheen bekend stond als Mixed Martial Arts (MMA). McGregor zette in maart van dit jaar een punt achter zijn woelige sportcarrière.

McGregor vecht op 18 januari 2020 in Las Vegas tegen een nog onbekende tegenstander, zo werd bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Moskou. Later volgend jaar zouden dan gevechten moeten volgen tegen Nate Diaz en zijn grote rivaal Khabib Nurmagomedov.

AP

“Ik ga doorheen de tegenstand in mijn categorie als een kettingzaag door boter”, wond McGregor er geen doekjes om op zijn persconferentie. “Ik geef er geen hol om wie het is. We zijn twaalf weken verwijderd van mijn gevecht. Ik ga op trainingskamp en jullie zullen me niet meer zien tot het effectief tijd is voor het gevecht. Mijn familie motiveert en inspireert me, ik wil hen tonen waar ik toe in staat ben met hard werk.”

REUTERS

In oktober 2018 jaar ging de Ier al eens de strijd aan met Nurmagomedov, met als inzet de wereldtitel bij de lichtgewichten van vechtbond UFC. De Russische titelverdediger won het gevecht, dat na afloop ontaardde in een massale vechtpartij in de zaal tussen beide kampen. Nurmagomedov werd voor negen maanden geschorst, McGregor voor zes. “De rematch komt er”, is McGregor stellig. “Khabib kan weglopen, maar hij kan zich niet verstoppen. (...) Geloof me: ik kom hem halen. Waar is hij nu in zijn land? Ik vlieg hier naartoe, hij vliegt ergens anders heen. Typisch.”

REUTERS

McGregor zorgde in 2016 voor een primeur door als eerste in de MMA, een combinatie van verschillende vechtvormen en technieken, de wereldtitel in twee verschillende gewichtsklassen in bezit te hebben (vedergewicht en lichtgewicht). Het betekende de doorbraak bij het grote publiek van de grofgebekte Ier, die in de zomer van 2017 een erg gehypte en lucratieve bokskamp tegen Floyd Mayweather zou verliezen.

APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.