Mayweather ontkent gevecht tegen Japanse kickbokser: “Afspraken gemaakt zonder mijn goedkeuring”

AFP
De Amerikaanse bokslegende Floyd Mayweather verklaart op Instagram dat er helemaal geen akkoord is om het in een officiële kamp op te nemen tegen Tenshin Nasukawa. Tot deze week had Mayweather naar eigen zeggen nog nooit gehoord van de Japanse kickbokser. “Zodra ik op de persconferentie aankwam, waren mijn team en ik volledig verrast.” 

De 41-jarige Amerikaan zou op oudejaarsavond opnieuw in de ring staan in het Japanse Saitama. Maar vandaag verklaart Mayweather dat hij alleen gevraagd was om te vechten voor "rijke toeschouwers", een kamp die niet op tv zou uitgezonden worden. "Zodra ik op de persconferentie aankwam, waren mijn team en ik volledig verrast”, aldus Mayweather.

"We hadden dit meteen moeten beëindigen. Ik kan jullie verzekeren dat ik helemaal overdonderd was door de afspraken die werden gemaakt zonder mijn goedkeuring. Ik aarzelde voor enorme opschudding te zorgen door te betwisten wat verklaard werd, en daarvoor wil ik me verontschuldigen."

De officieel gestopte profbokser is ongeslagen in vijftig profduels en won titels in vijf verschillende gewichtsklassen. Vorig jaar keerde hij terug in de ring, voor een lucratief boksgevecht met de Ierse kooivechter Conor McGregor. Hij hield daar een slordig 240 miljoen euro aan over. De Amerikaan heeft in zijn carrière al meer dan een miljard verdiend met zijn sport. Het is niet duidelijk of de exhibitiekamp nog zal doorgaan.

AFP
AP
REUTERS
AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Chris Cools

    Hij heeft beelden gezien van die Japanner op youtube :-)

  • Peter Buyck

    Dus ja er is een kamp maar dan wel voor 'intimi met véél geld'. Waarom zou er anders een persconferentie zijn met beide kemphanen en hun managers? Wie houdt nu een persconferentie om géén kamp aan te kondigen...

  • Filip Desmedt

    Hij is in de val gelopen , hij dacht een klein japans manneke te bekampen , ondertussen is hij te weten gekomen wie Tenshin juist is , en met de staart tussen de benen gaat hij nu lopen . Hij weet verdomd goed dat hij een serieus pak rammel gaat krijgen van deze Japanse perfecte vechtmachine !!!