Max De Vylder wordt nieuwe topsportcoördinator Vlaamse Atletiekliga

afp
Max De Vylder wordt vanaf 1 juni de nieuwe topsportcoördinator van de Vlaamse Atletiekliga. Dat heeft de VAL vandaag laten weten op zijn website. De 46-jarige master L.O. volgt Tille Scheerlinck op, die na de Olympische Spelen in Rio afscheid neemt als topsportcoördinator.

De Vylder bracht zijn volledige professionele carrière door in de sport. Hij startte bij BLOSO/VTS om daarna voor Ivo Van Aken in het trainersteam van de Vlaamse Tennisvereniging te gaan werken.

"In 2007 verhuisde hij naar Groot-Brittannië en ging in dienst van de Lawn Tennis Association. Hij bouwde er het talentidentificatiesysteem en de opleidingmethodologie voor jonge spelers uit en was actief op het hoogste sportief niveau als performance analist in de begeleiding van de Britse topspelers", aldus de VAL. "Hij stuurde de planning en periodisering van spelers op het nationaal trainingscentrum aan en de kwaliteitscontrole van de ontwikkelcentra in de UK. Het voorbij jaar werkte hij als consultant voor projecten in onder andere Japan en Turkije."

Tot begin juni zullen De Vylder en Scheerlinks samenwerken om een vlotte overdracht van het takenpakket te garanderen.