Matthias Casse verovert goud op Grandslam judo van Parijs

Matthias Casse
Photo News Matthias Casse
Judoka Matthias Casse heeft zondag op het grandslam in Parijs de gouden medaille veroverd in de klasse tot 81 kilogram. De vicewereldkampioen en nummer twee op de wereldranglijst haalde het in de finale van het officieus wereldkampioenschap van Sharofiddin Boltaboev (IJF 18) uit Oezbekistan. 

Beide judoka's hielden mekaar lang in de tang, maar in de Golden Score liep Boltaboev tegen zijn derde strafpunt aan. Dat leverde Casse de zege op. Het duel duurde 5 minuten en een seconde.

Op weg naar de finale ontdeed de 22-jarige Casse zich achtereenvolgens van de Rus Abas Azizov (IJF 64), de Mongool Uuganbaatar Otgonbaatar (IJF 23), de Fransman Alpha Oumar Djalo (IJF 31) en de Moldaviër Dorin Gotonoaga (IJF 49). In de halve finales vloerde de Belg de Portugees Anri Egutidze (IJF 16) met ippon.

Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • André Vermaelen

    Respect voor deze atleet.

  • Roger Deprez

    We hebben weer een topper in het Judo, goede zo en succes Matthias.

  • Jan Vanbaelenberghe

    Nice one. En hopelijk ook goed voor de eerste plaats op de world rancking ...