Mark Selby opnieuw nummer een van de wereld

Mark Selby
PHOTO_NEWS Mark Selby
In de Tempodrom van Berlijn heeft de 31-jarige Engelsman Mark Selby gisteren het German Masters snookertoernooi gewonnen. In de finale versloeg hij zijn landgenoot Shaun Murphy met 9-7.

Tijdens de eerste sessie was het Murphy (WS-10) die het beste voor de dag kwam en met breaks van 72, 130, 118 en 51 een 5-3 voorsprong nam. Selby (WS-4) nam de eerste vier frames van de tweede wedstrijdhelft voor zijn rekening met breaks van 92, 53 en 93. Murphy, die zowel tegen Mark Allen en Ronnie O'Sullivan al een thriller had gewonnen, stelde gelijk. Selby kwam na winst in het vijftiende frame op één frame van de zege. Hij startte het zestiende frame met een 51 break, wat voldoende bleek voor de overwinning. Selby houdt aan de overwinning 108.000 over, Murphy moest het doen met 47.000 euro stellen.

"Ik ben fier op mezelf", verklaarde een glunderende Selby. "Zondag heb ik nog een pooltoernooi gespeeld in China en de eerste drie dagen heb ik slecht geslapen. De eerste sessie dicteerde Shaun de wet. Gelukkig kon ik het laatste frame winnen voor de pauze en won ik ook de eerste vier frames van de tweede wedstrijdhelft anders had ik het waarschijnlijk niet gehaald."

Op de wereldranglijst klimt Selby van de vierde naar de eerste plaats op. De vorige nummer een, de Chinees Ding Junhui, vorig jaar winnaar in Berlijn, tuimelde naar de derde stek. Hij moet ook nog Ronnie O'Sullivan laten voorgaan.