Marieke Vervoort spreekt openhartig over de dood: "Ik wil een rode kist vol met witte rozen"

Marieke Vervoort
ROBtv Marieke Vervoort
Tijdens een openhartig gesprek met de regionale zender ROBtv laat Marieke Vervoort (38) in haar hart kijken. 'Wielemie' praat niet alleen over haar leven maar ook over de dood.

Haar gezondheid gaat er zienderogen op achteruit. Het interview doet ze dan ook noodgedwongen vanop haar ziekbed. Ze is al drie weken aan haar bed gekluisterd maar ze geeft niet op.

Toch is de rolstoelatlete ook bang, bang voor wat komen gaat. "Waarom ik? Waarom moet dit met mij gebeuren? Wat is het volgende wat gaat gebeuren?", vraagt ze zich dan af.

Tijdens het gesprek onthult Wielemie hoe concreet de de plannen voor haar afscheid zijn. Zo heeft ze al afscheidsbrieven geschreven aan haar vriendenkring en gedetailleerd met de begrafenisondernemer besproken hoe haar begrafenis moet verlopen.

"Ik wil een rode kist vol met witte rozen en een doosje met witte vlinders. Als ze mij buitendragen, moeten die worden vrijgelaten zoals mijn ziel die wordt vrijgelaten. Ik vind dat een mooi gebaar."

Vervoort praatte eerder al openhartig over haar plannen om euthanasie te plegen. "Ik wil in vrede gaan, in zachtheid sterven. Maar wanneer is de juiste datum? Daar ben ik ook heel bang voor", zegt ze.

Wielemie wil ook nog aan iedereen een goede raad geven: "Leef en geniet van het allerkleinste moment in je leven. Mensen razen tegenwoordig door het leven en vergeten te genieten. Terwijl het morgen gedaan kan zijn."

Het hele gesprek kan je hier bekijken. 
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pedro Gonzalez

  Ik ween alsof het mijn eigen kind was. Lieve schat toch !

 • Eric De landtsheer

  Wat gaat ze doen als het niet zo is? Klacht neerleggen?

 • WERNER VOLS

  respect, bewondering en troost als je op die leeftijd hebt ervaren wat zij reeds gedaan en gekregen heeft. Ik zou niet in haar schoenen kunnen staan...

 • Tony Vanheste

  Respect.... eindeloos respect

 • Hans Nathalie Vandevoordt-Verluyten

  Het lijkt alsof ze de dood aan het romantiseren is.. ik wil dit en dat en witte vlinders... schat je gaat je eigen "feestje" niet meer mee maken hoor, dan maakt het niet meer uit in welke kist je ligt.