Marieke Vervoort (38) is klaar om te sterven: “Het is genoeg geweest”

BELGA
Marieke Vervoort (38) is klaar voor het einde. “Ik wil niet meer lijden”, vertelde de voormalige rolstoelatlete in een interview met de Britse krant The Telegraph. “Het is te zwaar geworden. Ik geef niet makkelijk op, maar het is genoeg geweest.”

Veertien maanden geleden reed ‘Wielemie’ haar allerlaatste officiële wedstrijd, op de Paralympische Spelen in Rio. Ondanks koorts, een gekneusd borstbeen en een blaasontsteking behaalde ze een bronzen medaille op de 100 meter rolstoelsprint. Haar lichaam wilde toen niet mee, maar vandaag is de pijn helemaal ondraaglijk geworden. “Ik word steeds depressiever. Nooit heb ik me zo gevoeld”, klonk het bij Vervoort, die verlamd is van nek tot tenen, geleidelijk aan haar zicht verliest, lijdt aan vreselijke spasmen, en nog nauwelijks kan eten of slapen.

“Het is te zwaar geworden. Ik wil niet meer lijden”, luidt het in The Telegraph. “Mijn neurologe is onlangs de hele nacht bij me gebleven omdat ik de ene spasme na de andere te verwerken kreeg. Volgens haar waren het geen epileptische aanvallen, maar gewoon mijn lichaam dat aan het schreeuwen was. Ik heb zo veel pijn. Het is genoeg geweest. Ik geef niet makkelijk op, maar zelfs de zwaarste pijnstillers helpen me niet meer.”

Vervoort bereikte op haar laatste wedstrijd dus de bronzen medaille, maar was in het Braziliaanse Rio de Janeiro ook goed voor een zilveren plak. Vier jaar geleden veroverde ‘Wielemie’ in Londen goud op de 100 meter én zilver op de 200 meter. Daarnaast won de rolstoelatlete op het WK in Doha in 2015 drie gouden medailles: op de 100, 200 en de 400 meter. 

BELGA
BELGA185 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eric Gebruers

  Inspirerend, hier neem ik voorbeeld aan tijdens men revalidatie!!!

 • Filiep Martin

  RESPECT!!!!!!

 • Monique Dekeukelaere

  beste Marieke, lijden wens ik niemand toe en genoeg is genoeg,het ga je goed kuffelllll

 • Nathalie Aerts

  Marieke, jouw doorzettingsvermogen en jouw geloof en jouw sterkte maken dat wij beseffen dat wij ons oneindig gelukkig mogen achten. Onze zorgjes wegen niet op tegen jouw levenspad. Nog heel veel moed meid!

 • Madeleine Gordier

  wielemie alle respect je staat voor een keuze die jij alleen kan nemen je bent altijd een sterke vrouw geweest een voorbeeld voor vele anderen ,het gaat je goed wielemie jij wordt zeker niet vergeten ik wens je alle sterkte toe en eens het zover is denk ik dat je ze hierboven nog wat kunnen leren van jou dikke dikke knuffelsssssssss