Marcel Hirscher wint ook slalom in Adelboden

Marcel Hirscher.
EPA Marcel Hirscher.
Marcel Hirscher heeft, een dag na zege in de reuzenslalom in Adelboden, ook de Wereldbekermanche slalom in het Zwitserse skistation op zijn naam geschreven. De Oostenrijker haalde het in een gecombineerde tijd van 1:47.37 voor de Fransman Clément Noël (+0.50) en de Noor Henrik Kristoffersen (+0.71). Voor de 21-jarige Noël was het zijn eerste podiumplaats in de Wereldbeker.

In de algemene Wereldbekerstand verstevigt Hirscher (976 ptn) zijn leidersplaats. Zijn dichtste achtervolgers zijn Kristoffersen (571) en de Fransman Alexis Pinturault (494), die zondag vierde werd. In de Wereldbekerstand slalom is Hirscher (436) eveneens leider. De Zwitser Daniel Yule (278) en opnieuw Kristoffersen (269) zijn hier zijn dichtste belagers.

De skiërs blijven volgende week in Zwitserland, met drie manches in Wengen. Vrijdag staat een combiné op het programma, zaterdag een afdaling en zondag een slalom.

epa07279459 Marcel Hirscher of Austria in action during the first run of the men's Slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup in Adelboden, Switzerland, 13 January 2019.  EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA epa07279459 Marcel Hirscher of Austria in action during the first run of the men's Slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup in Adelboden, Switzerland, 13 January 2019. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTTReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.