Man die triatlete Sofie Goos neerstak aangehouden voor moordpoging

Triatlete Sofie Goos (36) is gisteren op training neergestoken door een onbekende man. Het incident deed zich voor in Park Spoor Noord in Antwerpen. Goos, die een messteek kreeg in de onderrug en veel bloed verloor, maakte het nieuws zelf bekend via haar Facebookpagina. De dader, een 26-jarige man uit Antwerpen, kon opgepakt worden. Hij verscheen vandaag voor de onderzoeksrechter en werd aangehouden voor moordpoging. De man kampt volgens de eerste ondervraging met psychische problemen. Een psychiater zal hem onderzoeken.

Het parket van Antwerpen afdeling Antwerpen bevestigt dat de man die gisteren triatlete Sofie Goos neerstak aan park Spoor Noord door de onderzoeksrechter in Antwerpen werd aangehouden op verdenking van poging tot moord. Het gaat om een 26-jarige man uit Antwerpen. De eerste vaststellingen wijzen in de richting van psychische problemen. Er zal dan ook een psychiater worden aangesteld om de geestestoestand van de verdachte te onderzoeken.

Gisteren verspreidde Goos zelf op haar Facebook het vreselijke nieuws. "Vandaag slachtoffer geworden van zinloos geweld... Tijdens mijn looptraining ben ik neergestoken door een onbekende man... Zonder aanleiding, reden of motief... Messteek in de onderrug en veel bloed verloren... Scan van de organen geeft schade weer aan mijn rechternier. Ik moet zeker 1 week op intensieve zorg blijven en 6 weken geen sport of inspanningen...", schrijft Goos. "Waarom kunnen we mekaar in deze wereld niet met liefde overvallen ipv met geweld..."

Onderrug
Gisteren rond het middaguur probeerde een onbekende man in Park Spoor Noord om Goos, die aan een trainingsloop bezig was, vanop een bankje ten val te brengen. De triatlete kon de persoon ontwijken maar voelde iets in de onderrug, wat een messteek bleek te zijn. Goos ging zelf nog tevergeefs achter haar belager aan. De man kon even later opgepakt worden in de buurt van de Ankerrui.

Goos werd na de feiten overgebracht naar het Stuivenberg-ziekenhuis. De 36-jarige atlete maakt deel uit van het Uplace Pro Triathlon Team van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe, die gisteren de titel mocht vieren met blauw-zwart. Vorig weekend eindigde Goos nog zesde in de Ironman van Mallorca.

"Onze gedachten gaan uit naar Sofie en we wensen haar enorm veel sterkte bij haar genezingsproces", zegt teammanager Bob De Wolf. "Ook wensen we haar familie veel moed toe in deze moeilijke dagen. Sofie is een enorm sterke atlete en we hebben dan ook alle vertrouwen dat ze hier goed zal doorkomen."

Welke invloed dit incident zal hebben op Sofie Goos haar seizoen, is momenteel te vroeg om te zeggen en van ondergeschikt belang, stelt de ploeg nog. "De focus ligt nu eerst op haar genezingsproces en het team zal haar daar zo goed als mogelijk in bijstaan."

photo_news
Photo News
belga
Facebook Sofie Goos

"Toestand stabiel"

De toestand Sofie Goos is momenteel stabiel. Dat bevestigde haar triatlonteam BMC-Etixx vanmiddag in een persmededeling. "Maandagvoormiddag hebben de betrokken artsen in bijzijn van onze teamarts de medische situatie van Sofie Goos geëvalueerd. We kunnen bevestigen dat Sofie Goos geraakt is aan de rechternier. Sofie wordt continue gemonitord op de afdeling intensieve zorgen van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen. Op basis van de monitoring zal continu geëvalueerd worden of bijkomende behandelingen nodig zijn. Zoals eerder aangegeven is het op dit ogenblik onmogelijk om uitspraken te doen over de termijn van het herstelproces. Al onze gedachten blijven uitgaan naar Sofie, haar partner en familie. We wensen hen enorm veel sterkte in deze moeilijke dagen", klinkt het in de mededeling.

Voorzitter Bart Verhaeghe, die gisteren met Club Brugge de titel pakte, en het hele Uplace team zijn aangedaan bij het zinloze geweld dat gepleegd werd op Sofie Goos. "Ik veroordeel deze daad van zinloos geweld scherp. Dit staat haaks op de positieve waarden die we met deze duurzame sport willen uitdragen", reageert Verhaeghe. "Onze gedachten gaan uit naar Sofie en haar familie en we wensen haar alle sterkte toe om er weer helemaal bovenop te komen. We wensen ook politie en gerecht te bedanken voor hun snelle en kordate optreden tegen dit zinloos geweld. Dit komt het verwerkingsproces ten goede. Deze daad toont nogmaals aan dat alles zeer relatief is en dat het leven en een goede gezondheid ons kostbaarste goed zijn."