Maleisië moet WK para-zwemmen inleveren na ban op Israël

ANP
Het internationaal paralympisch comité (IPC) heeft de WK zwemmen van Maleisië afgenomen. Het Aziatische land had Israël verboden deel te nemen aan het toernooi dat later dit jaar zou worden afgewerkt. Daarop besloot het IPC in te grijpen.

“Alle wereldkampioenschappen moeten open zijn voor alle sporters en landen. Zij moeten veilig en zonder enige vorm van discriminatie kunnen deelnemen”, liet IPC-voorzitter Andrew Parsons weten. “Als een gastland atleten uit een bepaald land uitsluit, om politieke redenen, dan hebben we absoluut geen ander alternatief dan een nieuw gastland te zoeken.”

ANP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • dretie munkies

    Wel bewondering voor de organisators van Maleisië, maar om heel eerlijk te blijven hadden ze ook andere landen moeten uitsluiten !