Maaseik doet gouden zaak in strijd om ticket voor groepsfase Champions League

Dick Demey
In de derde kwalificatieronde van de Champions League volleybal heeft Maaseik  de heenwedstrijd tegen de Nederlandse kampioen Groningen met 1-3 gewonnen. Maaseik doet daarmee een gouden zaak in de strijd om een ticket voor de groepsfase. De terugwedstrijd wordt zondag in de Steengoed Arena in Maaseik gespeeld.

Maaseik begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set met 19-25. In het tweede bedrijf vocht Groningen terug: 25-22. De clubs toonden zich aan elkaar gewaagd. In de derde set was het weer aan Maaseik dat met 17-25 het setpunt binnenhaalde. In de laatste set kwam Maaseik op achterstand, maar de Limburgers konden de score nog ombuigen naar 22-25. 

Jolan Cox scoorde het meest voor Maaseik met 21 punten. Stijn Van Schie van Groningen was de absolute topscoorder van de wedstrijd met 24 punten, waaronder 7 breakpunten.

Ook vorig jaar stonden Maaseik en Groningen al tegenover elkaar in de laatste kwalificatieronde. Toen trok Maaseik twee keer met 3-0 aan het langste eind.

Dick Demey
Dick DemeyReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.