Maaseik-coach Castellani verlengt contract

De Argentijnse coach Daniel Castellani en Noliko Maaseik hebben een akkoord bereikt om hun samenwerking met twee jaar te verlengen. Dat hebben de Limburgers laten weten op de clubwebsite. "Noliko Maaseik rekent op hem om het team in de komende twee jaar opnieuw duidelijk op de sporen te zetten. Het Maaslandse kritische kennerspubliek heeft immers - terecht - honger naar de hoogdagen van weleer", klinkt het.

De 55-jarige Castellani kwam eind vorig jaar aan het roer bij Maaseik, waar hij de ontslagen Italiaan Giovanni Torchio opvolgde. Hij tekende toen een contract tot het einde van het seizoen, nu wordt dat dus verlengd. De Argentijn loodste Maaseik naar de eerste plaats na de reguliere competitie, de club speelt momenteel de finale van de play-offs in de Ethias League tegen titelverdediger Roeselare en staat met de rug tegen de muur. De West-Vlamingen haalden het zondag in duel twee (best-of-five) immers met 3-1 en hebben nog één zege nodig om hun titel te verlengen.

Castellani maakte van 1976 tot 1988 deel uit van het Argentijnse nationale volleybalteam dat onder andere brons behaalde op het WK van 1982 en op de Olympische Spelen van 1988 in Seoel. In die periode speelde hij bij topclubs in Argentinië, Brazilië en Italië. Na zijn carrière als speler ontpopte hij zich snel tot een succestrainer-coach. Hij had onder meer de Argentijnse, Poolse en Finse nationale selecties onder zijn hoede. Met Argentinië won hij in 1995 de Pan-American Games, met Polen werd hij in 2009 Europees kampioen.

Ook zijn palmares met clubteams oogt indrukwekkend: kampioen met Orígenes Bolívar (Arg), meermaals kampioen en bekerwinnaar én brons in de CEV Champions League met PGE Skra Belchatów (Pol), bekerwinnaar en vicekampioen met ZAKSA Kedzierzyn-Kozle (Pol), kampioen en winnaar van de CEV Challenge Cup met Fenerbahçe Grundig Istanbul (Tur).