Ludo Philippaerts boekt zege met Challenge in Sankt-Gallen

Ludo Philippaerts
EPA Ludo Philippaerts
Ludo Philippaerts en Challenge wonnen vandaag de slotproef van de eerste dag op de CSIO-jumping in het Zwitserse Sankt-Gallen en namen op die manier revanche voor hun slechte prestatie van vorige week tijdens de Nations Cup in Rome.

In een barrage met elf bleven acht combinaties foutloos. Philippaerts bracht Challenge 24 honderdsten sneller rond dan dat thuisrijder Niklaus Rutschi dat deed met Windsor XV. De Zweed Douglas Lindelöw werd met Talina op 1.26 derde. Ook Jos Verlooy, met Farfeli zevende, en Nicola Philippaerts, met Balou tiende, haalden de barrage.

Voor Ludo Philippaerts is het de eerste zege sinds hij in september van vorig jaar met Quintender II een wedstrijd in Spruce Meadows won. De laatste zege met Challenge dateerde van juli 2013, toen beiden de kwalificatie voor de GP Falsterbo wonnen.

"Dit doet ongelofelijk veel deugd", reageerde Philippaerts, die de afgelopen maanden hard werkte aan de terugkeer van Challenge. "Vaak met de moed der wanhoop, want de momenten dat ik het niet meer zag zitten begonnen de overhand te nemen op de goede dagen. Sinds enkele weken springt Challenge beter en beter. In Lummen was het net niet, net als vorige week tijdens de eerste ronde toen we opnieuw één balk aantikten. De tweede ronde in Rome was een drama, maar dat is nu vergeten. Dubbel foutloos en de snelste tijd. Olivier en Nicola zeiden me dat ik snel moest rijden, maar de toon waarop ze dat deden was eerder wanhopig. Ik dacht bij mezelf als jullie er zo over denken, zal ik even aantonen dat ik nog niet versleten ben."