Luca Brecel vlot naar tweede ronde op Indian Open

BELGA
Luca Brecel (WS-13) neemt het morgenavond in Kochi in de zestiende finales van het Indian Open snooker op tegen de 41-jarige Engelsman Andrew Higginson (WS-55). Die zette vandaag in de eertse ronde de jonge thuisspeler Digvijay Kadian met 4-0 opzij. Hij liet daarbij breaks van 59 en 133 noteren.

Eerder op de dag plaatste Brecel zich met een 4-0 zege tegen de Engelsman Ian Burns (WS-68).

Higginson beleefde zijn gloriemoment in 2007, toen hij de finale van het Welsh Open bereikte en maar net naast de titel greep (9-8 nederlaag tegen Neil Robertson). Sindsdien schopte hij het nog één keer tot de halve finales (Players Championship 2012) en één keer tot de kwartfinales (Riga Masters 2017) van een rankingtoernooi. Brecel speelde één keer eerder tegen Higginson. In 2015 werd hij in de tweede kwalificatieronde voor het WK met 10-3 uitgeschakeld door de Engelsman.

BELGA

Zhou Yuelong pot 150e 147 weg

Nog vandaag heeft Zhou Yuelong (WS-34) een 147 maximumbreak weggepot. Hij deed dat in de eerste ronde van het Indian Open, tegen zijn landgenoot Lyu Haotian (WS-39). In het vierde frame liet de 21-jarige Chinees vijftien keer rood met zwart en alle kleuren in de pockets verdwijnen.

Zhou’s eerste maximumbreak is de 150e in de snookergeschiedenis en de elfde dit seizoen. Een plaats in de zestiende finales leverde het hem niet op. Lyu won met 4-3.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.