Luca Brecel vlot naar tweede ronde in Shoot Out-snooker

Photo News
Luca Brecel (WS-13) heeft zich in Watford vlot voor de tweede ronde van het Shoot Out geplaatst. De 23-jarige Limburger nam met 75-11 de maat van de Engelse amateur Farakh Ajaib.

Ajaib kreeg na een fluke de eerste mooie kans, maar puurde daar slechts tien punten uit en miste dan op rood. Brecel maakte het vervolgens met een 74 break af. Brecel is de tweede Belg die zich bij de laatste 64 schaart. Gisteren won de 14-jarige Ben Mertens met 60-59 van de Thai James Wattana (WS-117). De loting voor de tweede ronde wordt vanavond nog uitgevoerd.

De wedstrijden op het Shoot Out worden gespeeld naar één frame, dat niet langer mag duren dan 10 minuten. De eerste vijf minuten moet de witte bal binnen de 15 seconden gespeeld worden, na vijf minuten is dat binnen de tien seconden. Bij een fout mag de tegenstrever de bal in hand nemen en hem leggen waar hij wil. In 2016 schopte Brecel het tot de finale. Daarin moest hij toen met 50-36 de duimen leggen voor de Fin Robin Hull (WS-86).

Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.