Luca Brecel sneuvelt andermaal in eerste ronde in 'Crucible'

Getty Images
Luca Brecel is voor de derde keer in evenveel deelnames uitgeschakeld in de eerste ronde op het WK snooker in Sheffield. De 'Belgian Bullet' moest met 10-6 buigen voor de Brit Ricky Walden. Brecel was gisteren met een 6-3-achterstand de nacht ingegaan en kon vandaag het tij niet meer keren. Even gloorde er hoop toen de 23-jarige Limburger voor het eerst in de wedstrijd twee frames op rij won en terugkwam tot 8-6. De ervaren Walden, in 2013 halvefinalist, liet zich de kaas niet meer van het brood halen. Een nieuwe teleurstelling voor Brecel - het niveau van de jonge Belg was niet consistent genoeg om aanspraak te maken op meer - in de 'Crucible'.17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pedro Gonzalez

  Ik heb de indruk dat de Belgenlanders plots minder naar het snookeren kijken, zoals slechts naar het langebaanschaatsen als ene Swings deelneemt.

 • Pierre Godrie

  Dat komt ervan als je meer bezig bent met je imago dan met je sport.

 • willy francq

  Als je vijf maal per dag, verplicht op handen en knieën moet zitten, en je training moet onderbreken, heb je dit als resultaat.

 • Mark Verlot

  Als hij blijft spelen zoals gisteren zal hij nooit naar de wereldtop gaan, zen spel lijkt nog te veel op "effe gaan snookeren met vrienden", ondoordacht en soms veel te hard met punten die enkel gemaakt worden op geluk en niet op vakbekwaamheid. Volledige match gezien.

 • Pedro Gonzalez

  Eruit gebonjourd worden door Walden (alle respect voor deze) in de eerste ronde is niet meer dan normaal, hoewel Walden zelfs niet op hoog niveau speelde.