Luca Brecel ook te goed voor Chinees Tian Pengfei

Luca Brecel
AFP Luca Brecel
Luca Brecel (WS-66) heeft zich gisteren in Cardiff vlot voor de zestiende finales van het Welsh Open snooker geplaatst. In de tweede ronde nam de 19-jarige Limburger met 4-1 de maat van de Chinees Tian Pengfei (WS-91).

Brecel, die in de eerste ronde de Engelsman Robert Milkins (WS-15) al met 4-0 huiswaarts stuurde, nam met breaks van 69 en 68 een 3-0 voorsprong tegen Tian. De 27-jarige Chinees pakte het vierde frame met breaks van 33 en 38. In het vijfde spelletje legde Brecel bij zijn afstoot Tian meteen snooker. Na twee missers van Tian, die Brecel tien punten opleverden, potte Brecel een total clearance van 140 weg. Meteen een 150-0 score en de hoogste break tot nu toe.

Brecel neemt het deze avond in de zestiende finales van het Welsh Open snooker op tegen de 20-jarige Engelse amateur Oliver Brown. Die schakelde gisteren in de tweede ronde verrassend thuisspeler Ryan Day (WS-21) met 4-1 uit.

Shaun Murphy (WS-7), dit jaar al winnaar van het Masters en finalist het German Masters, zal het Welsh Open niet winnen. Hij liet zich in de tweede ronde met 4-3 verrassen door de Welshman Jamie Jones (WS-46).

Ronnie O'Sullivan (WS-2) is er na zeges tegen Vinnie Calabrese (4-1) en Rory McLeod (4-2) wel nog bij, maar is niet te spreken, over de accommodaties in Cardiff. De voorbije negen jaar vond het toernooi plaats in Newport. "En daar zaten we perfect stelde", O'Sullivan. "Nu lijkt het wel alsof we in een winkelcentrum spelen. De mensen gaan maar zitten of staan maar op wanneer ze willen en lopen een beetje rond. Er heerst geen etiquette. Het gebouw lijkt wat op een vliegtuighangar. De atmosfeer is niet goed, de akoestiek is niet goed. Het is alleen groot genoeg en dat is nodig als je met 128 spelers start."