Luca Brecel naar tweede ronde op European Masters in Lommel

photo_news
Luca Brecel heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het European Masters snookertoernooi (385.000 pond/434.000 euro). In de Soeverein in Lommel versloeg hij vanavond de Maleisiër Thor Chuan Leong (WS 89) met 4-3.

In een wedstrijd waarin beide spelers niet hun beste snooker speelden, nam Chuan Leong het eerste frame voor zijn rekening. Frame twee en drie waren voor de 22-jarige Brecel. De 29-jarige Chuang Leon stelde gelijk en won ook het vijfde frame, waarmee hij op één frame van de overwinning kwam.

Brecel, die vorig jaar zijn eerste confrontatie speelde tegen Chuang Leon en met 5-3 verloor nadat hij een 3-0 voorsprong telde, potte in het zesde frame een 78 break weg. In het zevende en beslissende frame nam onze landgenoot een 40-0 voorsprong waarna hij in de fout ging. Chuan Leong kon echter geen gebruik maken van de misser, zodat Brecel er 56-0 van maakte en uiteindelijk de wedstrijd won. In de volgende ronde neemt hij het op tegen de Engelsman Chris Walekin (WS 63).

De Engelsman Judd Trump (WS 4), de regerende kampioen, plaatste zich voor de hoofdtabel. In de ultieme voorrondewedstrijd versloeg hij zijn landgenoot Adam Duffy (WS 90) met 4-1.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.