Luca Brecel moet meteen zijn valiezen pakken op Wales Open snooker

Photo News
Luca Brecel (WS 14) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde op het Wales Open snookertoernooi. In het Welshe Cardiff moest de Limburger met 4-2 zijn meerdere erkennen in de Engelse Noor Kurt Maflin (WS 49).

De 35-jarige Maflin nam met een 74 break de eerste frame voor zijn rekening. Brecel sloeg meteen terug en potte een 98 break weg. In de derde frame kregen beide spelers enkele kansen maar het was de Maflin die er 2-1 van maakte. In frame vier bracht Maflin onze landgenoot met sterk verdedigend spel in de problemen, wat zich vertaalde in framewinst. Brecel kon in frame vijf, na een misser van Maflin, zijn achterstand herleiden tot een frame, maar in frame zes potte Maflin een 90 break weg voor de overwinning.

Uitslag eerste ronde

Kurt Maflin (Noo/49) - Luca Brecel (Bel/14) 4-2
78(74)/41 - 0/98(98) - 79/52 - 66/11 - 30/69 - 90(90)/0
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Janssens

  houdini Brecel! meedoen aan een tornooi en terug thuis staan zonder 1 iemand het heeft opgemerkt.

 • GERT WILLEMS

  Talent genoeg maar mentaal is Brecel een totale ramp. Anders nog wa extra tattoes dan zal het wel lukken

 • peter vermaelen

  Voor de kenners, Maflin is geen wereldtop maar hij is wel een degelijke snookerspeler. Echter dit is geen excuus, Brecel zou 9x op10 moeten winnen maar het staat ondertussen 1/2 in het voordeel van Maflin. Dat zou niet mogen.

 • Gaston FOUBERT

  Het volstaat een slechte bal te spelen om het frame te verliezen, daarom is je tegenstrever niet beter.

 • Wim Eggermont

  Zal toch dringend een rankingtornooi met een deftig resultaat moeten zien te halen.... Anders volgend seizoen zal ie nogal wa plaatsjes op de ranglijst moeten prijsgevevn.