Luca Brecel bereikt halve finales op WK snooker 6 Red

Photo News
Luca Brecel heeft zich geplaatst voor de halve finales op het WK snooker 6 Red. In het Thaise Bangkok versloeg de 23-jarige Limburger de Engelsman Tom Ford met 6-3.

Brecel nam de beste start en won de eerste twee frames. Ford, die in de kwartfinales na een thriller zijn landgenoot Mark Selby had uitgeschakeld, sloeg echter terug en pakte de drie volgende frames. Brecel won met slim snooker de vier volgende frames, waarin hij slechts zeven punten liet tegenscoren.

Eerder versloeg Brecel in de kwartfinales de Welshman Ryan Day met 6-3. In de halve finale, die naar een best of 13 frames wordt gespeeld, neemt Brecel het op tegen Ding Junhui. De Chinees schreef het toernooi in 2016 op zijn naam.

Uitslag:

Luca Brecel (Bel) - Tom Ford (Eng) 6-3

46/0 - 66/0 - 0/62 - 9/48 - 6/55 - 65/0 - 64/0 - 45/7 - 42/0
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gaelle Dept

    Grappig, Peter De Baets... Hij is maar liefst 18 kilo afgevallen sinds januari! Sinds hij aan de top staat, moet hij meer reizen en is het fysiek nodig om in orde te zijn.

  • Peter De Baets

    Een zeer fysieke sport is het toch niet want hij lijkt elk jaar 5 kilo bij te komen.

  • Pedro Gonzalez

    Is die nu nog geen wereldkampioen?