Louis Croenen nipt naar halve finale 200 meter vlinder

BELGA
Louis Croenen heeft zich op het EK zwemmen (langebaan) in Londen geplaatst voor de halve finale op de 200 meter vlinderslag.

Croenen tikte in de derde van vier reeksen als vijfde aan in 1:59.03. Daarmee zette hij de zeventiende tijd neer op 37 deelnemers. De Hongaar Laszlo Cseh tekende met 1:54.51 voor de snelste chrono. Omdat er per land slechts twee zwemmers mogen doorstoten naar de halve finale, vielen de Hongaren Bence Biczo (vijfde in 1:57.50) en Benjamin Gratz (vijftiende in 1:58.87) af. Hun plaatsen worden ingenomen door Croenen en de Zweed Jesper Bjoerk.

Maagproblemen
Na de race verduidelijkte Croenen dat hij zich fysiek niet 100 procent voelde. "Ik voelde mij niet super, want ik worstel met maagproblemen", verduidelijkte hij. "Ik wil het niet als excuus inroepen, maar het speelt wel een rol. Ik voelde weinig kracht in het water. Gelukkig ben ik nog in de race. Ik neem nu wat rust en probeer vanavond beter te doen."

Het Belgische record van de 22-jarige Croenen dateert van augustus 2015 op het WK in het Russische Kazan. Daar werd hij in de finale zevende in 1:55.39. Op het vorige EK langebaan, in augustus 2014 in Berlijn, eindigde Croenen als vierde op de 200 meter vlinderslag en greep zo net naast een medaille.

De halve finales worden vanavond om 20u03 (Belgische tijd) afgewerkt.