Louis Croenen gaat in Turkije trainen met wereldtoppers Le Clos en Schooling

Photo News
Louis Croenen, in Rio olympisch finalist op de 200m vlinderslag, vertrekt na de Belgische kampioenschappen van dit weekend in Antwerpen richting Turkije om er te trainen met Chad Le Clos en Joseph Schooling. De stage kadert in zijn voorbereiding op het WK, maar Croenens coach Rik Valcke hoopt tegelijkertijd dat zijn 23-jarige pupil "er heel wat zal opsteken" van de wereldtoppers.

Met Chad Le Clos, in 2012 in Londen olympisch kampioen op de 200 m vlinderslag, waren er al langer contacten om samen te kunnen trainen. Nu er definitief een akkoord is gevonden, zal Croenen na het BK richting het Turkse Belek afreizen voor een veertiendaagse stage met de Zuid-Afrikaan. Ook de Singaporees Joseph Schooling, in Rio olympisch kampioen op de 100m vlinder voor Le Clos, zal present tekenen in de Gloria Sports Arena.

"Enerzijds kadert dit helemaal in de voorbereiding van Louis op het wereldkampioenschap, dat in juli in Boedapest zal plaatsvinden. Anderzijds moet het Louis mogelijk maken om dichter aan te sluiten bij de wereldtop", legt Rik Valcke uit. "Ik ga er ook van uit dat Louis er heel wat kan opsteken van de coaches van beide olympisch kampioenen waardoor zijn kansen tot progessie groter worden."

Met het oog op het BK hoopt Valcke, die ook bondscoach is, nog op een resem WK-limieten. "Het is de laatste kans om zich te kwalificeren. Momenteel hebben alleen Kimberly Buys en Louis Croenen hun ticket voor Boedapest beet, maar ik ga ervan uit dat Fanny Lecluyse, Pieter Timmers, François Heersbrandt en Jasper Lefevere zich plaatsen. Met betrekking tot de estafetteploegen reken ik erop dat de talentvolle jongeren klaar zijn om dit weekend de noodzakelijke stap vooruit te zetten."