Lions kunnen vertrouwen etaleren tegen Nieuw-Zeeland, Panthers moeten hopen op mirakel

De Red Lions vieren één van hun acht goals tegen Duitsland.
BELGA De Red Lions vieren één van hun acht goals tegen Duitsland.
De Belgische hockeymannen en -vrouwen nemen het vandaag beiden in de twaalfde wedstrijd van de Hockey Pro League in Antwerpen op tegen Nieuw-Zeeland. De Red Lions staan dicht bij een plaats in de Final Four in Amstelveen, maar voor de Red Panthers is een plek bij de laatste vier heel ver weg.

De Lions hakten in hun laatste partij Duitsland met 0-8 in de pan en staan in de stand tweede met 22 punten. Alleen Australië doet met een punt meer beter. Hekkensluiter Nieuw-Zeeland (4 ptn) mag voor de Belgen dus absoluut geen probleem vormen. Nadien wachten nog thuiswedstrijden tegen Australië (19 juni) en Argentinië (23 juni).

Voor de Belgische vrouwen liggen de kaarten helemaal anders. Zij lieten afgelopen week dure punten liggen in Duitsland (2-1) en staan voorlopig vijfde met 18 punten. Duitsland (26 ptn), op de vierde stek, heeft een aanzienlijke voorsprong op de Belgen. Over de Duitsers springen lijkt, met nog drie partijen te gaan, alleen op papier nog mogelijk. Nieuw-Zeeland (15 ptn) staat net onder de Belgen. Na de wedstrijd tegen het team uit Oceanië volgen, net als bij de Lions, nog thuismatchen tegen Australië (19 juni) en Argentinië (23 juni). PJB/HDB/
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.