Lindsey Vonn sukkelt opnieuw met rechterknie

AP
Lindsey Vonn heeft weer last van haar geopereerde rechterknie. De Amerikaanse skivedette moest maandag op het WK in Beaver Creek de strijd staken tijdens de supercombiné. Ze hoopt er donderdag weer te staan voor de reuzenslalom.

"Ik moet deze dag vergeten en me zo snel mogelijk concentreren op de volgende wedstrijd. Dinsdag neem ik rust zodat mijn knie, hoop ik, klaar is voor de reuzenslalom", reageerde Vonn na haar opgave. "De ijspiste deed mijn knie afzien. Ik heb mijn best gedaan, maar het deed pijn. Sinds mijn terugkeer uit blessure had ik niet meer op een ijspiste geskied."

Comeback
De 30-jarige Vonn, viervoudig laureate van de algemene Wereldbeker, maakte deze winter een indrukwekkende comeback nadat ze ruim anderhalf jaar buiten strijd was geweest door twee knieoperaties. De Amerikaanse schreef de voorbije maanden vijf Wereldbekerwedstrijden op haar naam en wilde in Beaver Creek de kroon op het werk zetten. Met een bronzen medaille op de Super-G oogt de balans voorlopig mager. "Ik ben ontgoocheld", geeft Vonn toe. "Dit is een WK voor eigen volk. Ik doe mijn uiterste best."