Limburgse breekt 22 jaar oud juniorenrecord van Kim Gevaert

EPA
Het Limburgs kampioenschap atletiek in Genk heeft een grote verrassing opgeleverd. Rani Rosius, een 18-jarige Genkse, verbeterde het 22 jaar oude Belgische juniorenrecord (U20) van Kim Gevaert op de 100 meter. Gevaert liep destijds 11.52, Rosius snelde naar 11.45, ook een beste Europese jaarprestatie.

Van haar persoonlijke record uit 2018 maakte Rosius brandhout. Het stond op 11.78, daar deed ze dus 33 honderdsten af. De wind blies 1,0 meter per seconde in het voordeel. Haar chrono is goed voor een beste Europese jaarprestatie, maar het atletiekseizoen moet zich natuurlijk nog op gang trekken. In 2018 zou 11.45 de derde Europese jaartijd hebben opgeleverd. Rosius wist zich ook te plaatsen voor het EK junioren, dat midden juli in het Zweedse Boräs plaatsvindt. Het minimum bedraagt 11.65. Het WK in Doha lijkt te hoog gegrepen, daarvoor is 11.24 vereist.

Op de Belgische ranking aller tijden bij de senioren komt Rosius met haar 11.45 op de achtste plaats terecht. Het Belgische record van Kim Gevaert staat op 11.04.

REUTERS
BELGA9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • bart Bollen

  Durf nu nog maar eens te zeggen dat Limburgers traag zijn he ?

 • SAM Bedfort

  Proficiat, maar kon er nu echt geen foto bij van Rani?

 • robin leduc

  beetje kenmerkend dat er idd geeneens een foto van haar wordt getoond maar wel 3 van Kim. Atletiek, zo'n mooie sport maar oh zo weinig in de belangstelling

 • Yannick Ceulemans

  Geen foto's van de nieuwe recordhoudster. Geen interview van de nieuwe recordhoudster. Geen samenvatting van opbouw naar het nieuwe record.... Als dit voetbal was had dit in het lang en het breed uitgeschreven geweest. Weer totaal respectloos naar een sport dat geen voetbal is. Een schande.

 • Polutnik Ronald

  Dus is er toch de toekomst verzekerd in de atletiek bij de dames , toch prachtig .