Lecluyse eindigt zevende in finale 200m schoolslag, Efimova pakt wereldtitel

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Fanny Lecluyse is zevende geëindigd in de finale van de 200m schoolslag op het WK zwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju. Lecluyse zwom een tijd van 2:25.23, een stuk trager dan haar nieuwe Belgische record (2:23.76) dat ze in de halve finales vestigde. De wereldtitel ging naar Yuliya Efimova. De Russische favoriete hield met een chrono van 2:20.17 de Zuid-Afrikaanse Tatjana Schoenmaker (2:22.52) en de Canadese Sydney Pickrem (2:22.90) achter zich.

“Ik heb geprobeerd er voor te gaan, maar de tijd is niet wat ik verwacht had”, aldus Lecluyse na afloop. “Normaal gezien was ik een 2:22 hoog waard. Als je ziet dat 2:22.90 goed was voor brons, dan ben ik wel ontgoocheld. Maar ik kan mezelf niets verwijten. Ik heb alles gegeven.” 

“Ik doe met deze WK-finale wel een belangrijke ervaring op richting de Spelen van Tokio. Ergens denk ik: ‘Mocht ik er nu al twee seconden afdoen, is dat moeilijk om volgend jaar nog te verbeteren.’ En 2020 is toch het belangrijkste jaar met de Spelen.”

Fanny Lecluyse.
VTM Fanny Lecluyse.
Photo News

Buys kan zich niet plaatsen voor finale 50m vlinderslag

Kimberly Buys heeft zich dan weer niet kunnen plaatsen voor de finale op de 50 meter vlinderslag. Buys moest genoegen nemen met een tijd van 26.51 en eindigde als zestiende en laatste in de halve finales. Onze 30-jarige landgenote heeft op de afstand het Belgische record (25.70) in handen. De Zweedse topper Sarah Sjöström (24.79) zette in de halve finales de snelste chrono op de tabellen. De finale volgt zaterdag.

Eerder vrijdag klokte Buys in de reeksen 26.23, dat was de veertiende tijd van alle deelneemsters. Vorige week zondag strandde Buys op het WK al in de reeksen van de 100m vlinderslag. 

BELGA
AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.