Kwetsuren Sofie Goos erger dan gedacht

Het gaat een stuk minder goed met Sofie Goos, dan ze zelf in het begin van de week nog liet weten. De triatlete werd afgelopen zondag neergestoken toen ze aan het trainen was in Park Spoor Noord.

Goos reageerde maandag nog op haar eigen, energetische manier, maar pas later deze week kwam de inslag van de messteek. Zowel fysiek als mentaal. Haar kwetsuren zijn ook erger dan aanvankelijk gedacht. Haar revalidatie zal dan ook langer duren.

"De dokters hebben me gezegd dat het echt een grote snee was", vertelde Goos vanop haar ziekbed aan de Antwerpse regionale zender ATV. "Ik ben even heel bang geweest om te bewegen omdat ik vreesde dat mijn nier in tweeën zou breken."

"Gisteren heb ik besloten om mijn sportieve doelstellingen volledig opzij te schuiven. Het enige wat ik nu wil, is rechtop zitten. De volgende stap is rechtop staan, dan een paar stapjes zetten en dan zullen we wel zien aan welk tempo mijn lichaam zich zal herstellen. Ik zal zelf wel merken wat kan en wat niet kan. Op dit moment kan ik me echt niet voorstellen dat ik vrolijk ga rondhuppelen, het huishouden doen en dan ook nog trainen."