Krijgen we waar voor ons geld? En maakt McGregor überhaupt een kans? Belgische MMA'er blikt vooruit naar grootste kooigevecht ooit

Links: McGregor verloor in de kooi al tegen Nate Diaz.
Rechts: Khabib Nurmagomedov.
PN/Getty Links: McGregor verloor in de kooi al tegen Nate Diaz. Rechts: Khabib Nurmagomedov.
Morgennacht om 4 uur komt Conor McGregor voor het eerst in actie sinds zijn nederlaag in de 'Money Fight' tegen Floyd Mayweather. De 30-jarige 'Notorious' uit Ierland neemt het op tegen Khabib Nurmagomedov.  ‘The Eagle’ uit Dagestan - nog ongeslagen - is de grote favoriet voor de bookmakers, maar de Belgische MMA-vechter Maarten Wouters is daar toch niet zo zeker van. "McGregor is een maniak. Hij zal in zijn best mogelijke vorm in de kooi stappen." Khabib weze gewaarschuwd. Vannacht kan u de weging om 2u via deze FB-live van Eleven Sports volgen.

Maarten Wouters heeft zaterdag 6 oktober al maanden met rood aangeduid in zijn agenda. Niet alleen neemt de Limburger het zelf in een titelkamp in Antwerpen op tegen een Rus, maar op dezelfde dag staat ook nog eens het grootste kooigevecht ooit geprogrammeerd. Wouters verwacht alleszins véél van de kamp. Veel meer ook dan van de 'Money Fight'. De Limburger biedt een antwoord op enkele prangende vragen.

De Belgische MMA'er Maarten Wouters (rechts) voert een armklem uit bij een tegenstander.
Foto7Sports De Belgische MMA'er Maarten Wouters (rechts) voert een armklem uit bij een tegenstander.

McGregor kent iedereen ondertussen wel. Maar wat mogen we verwachten van Khabib Nurmagomedov?

"Khabib is heel sterk. Echt een rots", aldus Wouters. "Zijn grote specialiteit is het grondwerk. Daar schuilt dus het gevaar voor McGregor: als Khabib hem tegen de vlakte kan werken, heeft de Ier een probleem. Eenmaal op de grond, overrompelt Khabib zijn tegenstanders compleet. Hij is naast een goede MMA-vechter ook een verdienstelijk worstelaar en die kwaliteiten gebruikt de Rus optimaal in de kooi. Dat hebben heel wat grote namen al mogen ondervinden."

De bookmakers schuiven Khabib naar voren als favoriet. Maakt McGregor überhaupt een kans?

"Zeker wel. Ik geef de Ier zelfs zestig procent kans om te winnen. Het lijkt misschien niet altijd zo, maar McGregor is een heel slimme vechter. Hij analyseert elke tegenstander tot in de puntjes om toch maar een zwak punt te vinden. En geloof me: dat vindt hij altijd. McGregor moet het niet echt hebben van zijn grondwerk. Hij is op zijn sterkst als hij stevig op zijn benen staat en kan spreken met zijn vuisten. Dat is altijd zijn sterke punt geweest en na zijn trainingen voor de 'Money Fight' is zijn techniek nog beter geworden."

Nurmagomedov mept een opponent KO.
USA TODAY Sports Nurmagomedov mept een opponent KO.

Geld heeft McGregor genoeg na de 'Money Fight'. Waarom zet hij zijn reputatie nog op het spel?

"Hij wil gewoon opnieuw tonen dat hij de allerbeste is. En welke tegenstander is dan beter dan de ongeslagen nieuwe koning van de UFC? Ik vind het een keuze die van lef getuigt en voor mij maakt de Ier wel een goede kans om te winnen. McGregor is een maniak. Hij zal in zijn best mogelijke vorm in de kooi stappen. Zijn sterkte is ook dat hij heel specifiek kan trainen, naargelang de tegenstander die hij tegenover zich krijgt. En los daarvan zal McGregor natuurlijk een aardig zakcentje overhouden aan de kamp, al  wordt het gevecht toch minder lucratief dan de 'Money Fight'."

AP

Bij die 'Money Fight' bleven de mensen qua spektakelwaarde toch wat op hun honger zitten. Verwacht je dat dat dit keer opnieuw kan gebeuren?

"Neen, dat denk ik niet. De 'Money Fight' was toch meer een soort show, een kooivechter die even in de ring zou stappen om het op te nemen tegen een ongeslagen bokser. Nu wordt het anders. Zowel Khabib als McGregor is geboren om in de kooi te staan. Ze zijn misschien wel de twee beste MMA'ers ooit en willen allebei koste wat het kost winnen. Het wordt ook een clash der stijlen: Khabib de 'grondman' tegen een 'staander' als McGregor. Dat wordt een boeiend schouwspel."

Khabib Nurmagomedov.
AFP Khabib Nurmagomedov.

INTUSSEN OP DE PERSCONFERENTIE

McGregor was nóg maar eens te laat, waarna Khabib het duidelijk op zijn heupen kreeg. "Ik moet op niemand wachten", klonk het onder meer...

... waarna hij het na een kwartiertje voor bekeken hield

De volledige persconferentie (met ook een veel te late McGregor) is hieronder te bekijken:

Hoe zaterdagnacht te kijken?

Via een abonnement op de Fight Pass van Eleven Sports. Speciaal voor de lezer van Het Laatste Nieuws, is deze verkrijgbaar aan 5 euro in plaats van 6 euro per maand via promocode UFC229HLN.

Natuurlijk is UFC 229 (met onder andere ook Tony Ferguson vs Anthony Pettis, een andere topkamp bij de lichtgewichten) live te bekijken, maar met de Fight Pass kan je de volledige kampen ook achteraf bekijken via de videosectie op de site of app van Eleven Sports. Alle info over de Fight Pass, waarmee je het hele jaar door alle grote events uit het Mixed Martial Arts (MMA) kan bekijken, vind je HIER terug.

Khabib Nurmagomedov.
AP Khabib Nurmagomedov.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Philippe De Naeyer

    Natuurlijk peter. Ze vechten volgens hun gewichtsklasse uiteraard. Zoals in vrijwel elke gevechtssport. Slaper!

  • Georget PAPPENS GEORGET

    Wie dat sport noemt is even geschift als de beoefenaars... Romeinse toestanden... En al dat geld... ik heb er geen woorden voor.

  • Peter Neefs

    Zijn er ook kooi gevechten met échte sterke mannen, deze zijn toch maar kleine licht gewichtjes ?