Kooivechter Conor McGregor zet punt achter MMA-carriére

Conor McGregor.
AFP Conor McGregor.
Kooivechter Conor McGregor heeft een punt gezet achter zijn roerige sportcarrière. De 30-jarige Ier onthulde dat op Twitter. 

“Hey jongens, snelle aankondiging: ik heb besloten om te stoppen met de sport die voorheen bekend stond als Mixed Martial Arts”, schrijft McGregor. “Ik wens al mijn oude collega’s veel succes in deze competitie. Ik ga nu mijn oude partners vergezellen, die al zijn gestopt. Pina Coladas op mijn kosten!”

McGregor zorgde in 2016 voor een primeur door als eerste in de MMA, een combinatie van verschillende vechtvormen en technieken, wereldkampioen te worden in verschillende gewichtsklassen. De doorgaans behoorlijk grofgebekte Ier ging daarna een bijzonder lucratief gevecht aan met bokskampioen Floyd Mayweather.

McGregor kwam sindsdien vooral nog in het nieuws vanwege gewelddadige escapades buiten de ring. Zo liep het MMA-titelgevecht van de vechtbond UFC met Khabib Nurmagomedov vorig jaar in Las Vegas volledig uit de hand. De Rus heeft inmiddels ook op typische wijze gereageerd op het afscheid van zijn rivaal. “Er kan er maar één de koning van de jungle zijn”, klonk het snoevend.

UFC-baas: “Ik zou net hetzelfde doen”

Dana White, de baas van het UFC, heeft intussen bij ESPN gereageerd op het pensioen van één van zijn smaakmakers. Misschien wel verrassend: hij geeft The Notorious overschot van gelijk dat hij ermee kapt. “Hij heeft geld genoeg om op pensioen te gaan en bovendien doet zijn whiskey (McGregor heeft met Proper Twelve een eigen whiskey, red.) het uitstékend. Het houdt allemaal steek. Mocht ik van hem zijn, ik zou ook stoppen. Hij stopt met vechten, niet met werken. Hij heeft genoeg om handen met zijn whiskey en ik ben zeker dat hij met nog wel andere dingen bezig is. Het was zo leuk om naar hem te kijken! Hij heeft ongelofelijke dingen gedaan in zijn sport. Ik ben zo blij voor hem en ik kijk er naar uit om hem naast het octagon even succesvol te zien worden dan erin.”

Dana White met McGregor, in aanloop naar diens gevecht met Khabib.
AFP Dana White met McGregor, in aanloop naar diens gevecht met Khabib.
Conor McGregor.
AFP Conor McGregor.14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Toran Korshnah

  Hij heeft overschot van gelijk. Thanks Connor.

 • SAM Bedfort

  Niemand is onklopbaar, maar hij was de eerste die twee titels gelijktijdig in zijn bezit had. Dat moet de rest - buiten DC - nog bewijzen.

 • jan pet

  zou ik ook doen in zijn plaats. Helaas geen McG - Diaz 3

 • Mathias van der Donck

  Simpel , binnen jaarke krijgt hij grof geld aangeboden voor een comeback gevecht...

 • Jan Delafontaine

  Dat meen je niet. Hij heeft nog van alles te bewijzen en er wachten nog prachtige tegenstanders!